nieuws


 

 

 

We hebben goed nieuws! De gemeente heeft ons protcol goedgekeurd en we gaan vanaf 5 juni weer van start met de lessen. We moeten hierbij wel met een aantal zaken rekening houden en vragen om uw begrip. Het zal even allemaal wennen zijn en misschien wat ongemakkelijk overkomen met eventueel wat opstart ‘foutjes’ ook hiervoor vragen wij uw geduld en begrip. Wij hebben niet alleen te maken met de covid-19 crisis en maatregelen maar ook met het opstarten op een compleet nieuwe locatie. 

De lestijden zullen er als volgt uit gaan zien:

Maandag:
18.45-20.00 Behendigheid

20.15-21.30 Behendigheid

Vrijdag:
18.00-19.30 Hoopers (veld 1)

19.00-20.00 GO1 (veld 2)

19.45-21.15 Behendigheid (veld 1)

20.15-21.15 GG (veld 2)

Zondag:
10.45-11.45 GO1 (veld 2)

10.45-12.15 Behendigheid (veld 1)

12.00-13.00 GO2 (veld 2)

12.30-13.30 Opstap Cursus BH of SHH (veld 1) 

I.v.m. doorloop en covid-19 maatregelen vragen wij u met klem om niet eerder dan ca 5 minuten voor aanvang van uw lestijd aanwezig te zijn en in uw auto te wachten totdat u verwelkomd wordt op het veld. En om na de les (na het opruimen) naar huis te gaan. 

Ook vragen wij om een eigen (vouw)stoel mee te brengen naar de training. Deze stoel zal dienen als uw eigen wachtplaats en voor b.v. de GG in oefeningen verwerkt worden. I.v.m. covid-19 regelgeving kunnen wij geen stoel aanbieden. Tevens is zoals anders een eigen bench meebrengen handig. 

De huisregels en de extra covid-19 maatregelen worden nog gepubliceerd. Lees ze a.u.b. aandachtig door en wees ervan op de hoogte. 

Om het aantal cursisten op het veld niet te maximaliseren en te kunnen controleren hebben wij op dit moment een ledenstop voor de sporten. Dit houdt in dat tot september het niet mogelijk is om los mee te trainen. Alleen cursisten met een actieve en geldige leskaart zijn op dit moment welkom in de lessen. Alle ‘on hold’ leskaarten (niet actief in training vooraf aan de crisis) worden opgeschort tot september. 

Het nieuwe adres van de traininglocatie is: 
(VV Meedhuizen)
Meedhuizerweg 28-B
9937 PA Meedhuizen

mededeling

Happygolucky go online

Omdat wij beperkt zijn in aantal plekken voor fysieke lessen op onze hondenschool kan het voorkomen dat onze cursussen vol zitten en wij geen startplaatsen meer hebben voor de GO1 of de GO1 Plus. Maar ook kan het zijn dat onze lestijden niet uitkomen voor u, of dat u niet naar onze locatie kunt komen. Mocht u toch les van ons willen hebben, dan hebben wij voor u de GO Online in ons aanbod. 

 

In de GO Online cursus zullen we de basis oefeningen behandelen die handig zijn in het dagelijkse leven met uw hond. De cursus bestaat uit een compleet pakket met diverse video's waarin alles volgens onze visie behandeld wordt. Zo wordt er eerst uitgelegd wat honden beweegt, hoe ze leren en hoe wij ze opvoeden. Daarnaast wordt uitgelegd hoe en waarom wij dingen op een bepaalde manier doen en wordt er gewerkt met duidelijke voorbeelden in theorie en praktijk. U kunt thuis op eigen tempo de getoonde oefeningen oefenen. 

 

Mocht u vragen hebben over bepaalde oefeningen dan kunt u via de mail of telefoon contact met ons opnemen. 

 

Wij mailen de video’s middels handige playlists die u door kunt werken. De opbouw van elke oefening is stapsgewijs van begin tot eind uitgewerkt en zal voor de ene combinatie iets sneller compleet doorlopen kunnen worden dan voor de ander. 

 

De video's in deze cursus vallen onder het copyright van Hondenschool HappyGoLucky en mogen niet aan derden worden verspreid. 

 

In de GO Online worden de volgende dingen behandeld:


1. Introductie: Socialisatieperiode, beweging en belasting, veiligheid van materiaal, prikkelverwerking en hondenetiquette

 

2. Tips voor thuis: zindelijkheid, bijtgedrag, benchtraining, begrenzen, baknijd, opspringen, verzorging, afdrogen, overprikkeling, socialisatie mensen, medicatie toedienen

 

3. Theorie methode: uitleg methode, clicker aanleren, belonen, spelen

 

4. Basis oefeningen: Check-in, komen indien geroepen, gaan en blijven zitten/liggen/staan, wandelen zonder trekken, leave-it, voet oefening

 

5. Socialisatie praktijk voorbeelden: socialisatie pup en omgeving, wandelen met een reactieve hond, wandelen bij wild, generaliseren van oefeningen, wandelen met afleidingen en inzetten van oefeningen

 

6. Impuls controle en beheersing: voer spellen, schakelen tussen rust en spel, niet bemoeien, komen op naam

 

7. Balans en coördinatie: theorie, handtouch, op, in, over, onder, rond

 

8. Hersenwerk: voederballen, snuffelmat, eierdoos, handdoekrollen, zoekspellen

 

 

U bepaalt zelf welke oefeningen voor u van belang zijn en wanneer u ze gaat oefenen. Ons advies is om niet te veel verschillende oefeningen tegelijk te doen en vooral niet te lang te trainen. Dit melden wij ook in de video’s zelf. Korte train momentjes met meerdere herhalingen zijn effectiever dan langdurige trainingen. Oftewel 2 minuten 2x per dag is effectiever dan 1x per week 20 minuten. 

U kunt zich op ieder gewenst moment aanmelden voor de GO Online cursus middels ons inschrijfformulier.