go online

Hoewel COVID-19 en het verplicht moeten sluiten van de hondenschool de grootste aanleiding is geweest, zien wij ook het nut in van een online cursus voor de vele mensen in deze regio die in wisseldiensten werken, geen auto hebben of niet op onze beschikbare tijden kunnen komen en toch heel graag een puppy cursus bij ons willen volgen. Onze trainers zijn daarom achter de schermen bezig gegaan met het ontwikkelen van een Online cursus. Een cursus die de juiste informatie naar onze visie bevat en diverse oefeningen in de opvoeding behandelt. 

 

In de GO Online cursus zullen we de basis oefeningen behandelen die handig zijn in het dagelijkse leven met uw hond. De cursus bestaat uit wekelijkse lessen met diverse video's waarin alles behandeld wordt. Zo wordt er eerst uitgelegd wat honden beweegt, hoe ze leren en hoe wij ze opvoeden. Daarnaast wordt uitgelegd hoe en waarom wij dingen op een bepaalde manier doen en wordt er gewerkt met duidelijke voorbeelden in theorie en praktijk. U kunt thuis op eigen tempo de getoonde oefening(en) van de week oefenen. 

 

U kunt zelf video's van deze oefeningen in de besloten prive Facebook groep plaatsen voor feedback van een van onze trainers. Deze groep bevat uitsluitend de deelnemers van uw cursus ronde en onze trainers. Nadat de cursus is afgerond zal deze groep dan ook weer verwijderd worden na ca 2 weken. 

 

Indien u video's plaatst waarin we uw voortgang kunnen zien, ontvangt u na afloop van de cursus een deelname certificaat.

 

We behandelen vanaf les 4 elke week één praktijk oefening, die we van begin tot 'eind' doorlopen. Wij werken in deze cursus de gehele oefening in één les door zodat er thuis de hele week stapsgewijs aan deze oefening gewerkt kan worden en het overzichtelijk blijft voor zowel eigenaar als hond. En er niet te veel verschillende dingen door elkaar aangeleerd worden. De opbouw is stapsgewijs en zal voor de ene combinatie iets sneller compleet doorlopen kunnen worden dan voor de ander. 

 

De video's in deze cursus vallen onder het copyright van Hondenschool HappyGoLucky en mogen niet aan derden worden verspreid. Dit geldt uiteraard ook voor de geplaatste video's van de deelnemers. 


Wat onder andere behandeld wordt:
- zindelijkheid - aandacht
- bijtgedrag afleren - komen indien geroepen
- bench training - wandelen zonder trekken
- opspringen afleren - zitten, liggen en staan
- voernijd voorkomen - negeren van voer
- belonen/begrenzen - hier en voet
- spelen