lieuwe

Ik ben Lieuwe Douma en ik ben 29 jaar. Van huis uit ben ik honden gewend maar in 2008 kreeg ik mijn eerste hond, genaamd Kay-lo. Kay-lo is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller)waarmee ik bij de AHOV de puppy cursus en de sociale huishond cursus heb gevolgd. Na het behalen van deze diploma’s ben ik, ook bij de AHOV, apporteersport gaan volgen.

Apporteersport is een hondensport waarbij ik mij erg in thuis voel. Ik heb samen met Kay-lodiverse diploma’s behaald. Naast de apporteersport, ben ik ook actief in de jachthondensport.Denk daarbij aan KNJV proeven, Meervoudige Apporteer Proeven (MAP), Workingtesten,Tollingproeven en de praktijk jachten. De Tolling proeven zijn ras specifieke testen waarbij het waterwild gelokt moet worden naar de waterkant. 
 

In 2011 kwam er een tweede Toller bij, genaamd McKai. McKai wordt getraind door mijn vriendin Jennifer. Zij is samen met McKai ook actief in de jachthondensport. Samen lopen we diverse proeven bij de FHN en KNJV, waarbij onze honden mooie resultaten behalen. Met Kay-lo loop ik mee in de hoogste klasse, zowel bij FHN als bij de KNJV. In 2011 is mij gevraagd of ik trainer wilde worden bij de AHOV. Ik heb hier volmondig ‘Ja’ opgezegd.
 

Door mijn ervaring op proeven en de praktijkjachten, heb ik een goed beeld wat de hond tegen kan komen. Ik probeer zoveel mogelijk variatie aan te brengen in mijn trainingen zodat honden en hun eigenaren steeds nieuwe uitdagingen krijgen waaraan gewerkt kan worden. Voor mij staat plezier hebben in alle dingen die je met je hond doet centraal. Een goede band hebben met je hond is essentieel. De band bouw je op vanaf het moment dat je hem in huis haalt. Hier bij is een puppy cursus ook erg belangrijk, het versterkt de band tussen baas en hond en door eraan te blijven werken wordt dit alleen maar sterker.

Ik hoop u daarom te verwelkomen op een workshop en/of training bij HappyGoLucky!

gallery/lieuwe