jennifer

Ik ben Jennifer van der Zijden en ik ben 29 jaar oud. Samen met Lieuwe woon ik in Winschoten met onze twee Nova Scotia Duck Tolling Retrievers Kay-lo en McKai.

Mijn leven lang ben ik gewend om honden om mij heen te hebben. Ik kan mij dan ook geen leven zonder honden voorstellen. Onze eerste eigen hond Kay-lo, waar Lieuwe mee is gaan werken, kwam in 2008. In 2011 hebben wij McKai mogen verwelkomen in ons huis. Ik ben direct gestart met de puppy cursus (EG) bij hondenschool AHOV. Daarop volgend hebben we de cursus Sociale Huishond met goed gevolg afgelegd. McKai heeft vanaf het moment dat hij bij ons kwam, laten zien dat hij apporteren geweldig vindt. Het was dan ook een vanzelfsprekende keuze om hierin verder te gaan en niet zonder succes! McKai behaalde op 1-jarige leeftijd mooie diploma’s en resultaten binnen de Apporteersport, KNJV, Clubdiplomadagen en Workingtesten. Tijdens zijn eerste Tolling test in België werd hij Clubwinnaar in de Initiate klasse met een Uitmuntend. Ook in Denemarken behaalde hij een 1 Prize Uitmuntend tijdens een officiële Tollingtest waarmee hij in Zweden promoveerde naar de Open klasse. In de daarop volgende jaren heeft hij zich verder ontwikkeld en heeft hij mooie B diploma’s behaald bij de Apporteersport en de KNJV. McKai wordt momenteel voorbereid op de Meervoudige Apporteer Proeven (MAP) van de KNJV. Naast alle proeven neemt Lieuwe hem zo nu en dan ook mee tijdens een praktijkjacht.

Naast de Apporteersport en jacht is McKai ook actief in de behendigheid.

Samen met Lieuwe geniet ik van het werk dat onze honden neerzetten en het plezier dat ze hierbij hebben. Wij kunnen ook enorm genieten van het werk dat andere combinaties laten zien. Het is overigens ook ontzettend leerzaam om te kijken naar het werk van andere combinaties. Ik vind het leuk om andere mensen te kunnen helpen en ondersteunen binnen de apporteersport, zodat ze hier nog meer plezier en voldoening uit kunnen halen. Voor mij staat plezier bij zowel de baas als de hond voorop. Ik ben dan ook overtuigd dat een hond dat samen met zijn baas plezier beleefd aan het werk betere resultaten neerzet dan een hond of baas dat er geen plezier uithaalt.

Sinds eind 2012 is Lieuwe trainer Apporteersport. Sinds mei 2015 ondersteun ik Lieuwe tijdens de trainingen van de Apporteersport.

Wilt u meer weten over de Apporteersport of wilt u een proefles/workshop bij ons volgen? Dan bent u van harte welkom bij Hondenschool HappyGoLucky! 

gallery/jennifer