gedrag & opvoeding 1

Gedrag & Opvoeding 1, GO1

De allereerste basisopvoeding van uw pup begint bij de GO1. In deze cursus werken we aan een solide basisopvoeding en een sterke en positieve band tussen u en uw pup. 

 

Pups leren met name door middel van ontdekken. Ze gaan de wijde wereld in en al doende leren ze door zowel positieve als negatieve ervaringen of het op dat moment getoonde gedrag wel of juist niet iets oplevert. Aan de hand van deze ervaringen bepalen ze onder andere hoe ze zich gaan opstellen naar u, maar ook naar de buitenwereld. Vooral op jonge leeftijd is het belangrijk dat u de pup handvatten meegeeft hoe u wilt dat de hond met u, maar ook met de wereld omgaat. 

 

Door het aanleren van gewenst gedrag dat ingezet kan worden in alledaagse situaties en het creëren van een solide band tussen hond en eigenaar die op basis van wederzijds vertrouwen is gebaseerd, werken wij graag in deze cursus met u en uw pup aan de basisopvoeding en mentale en lichamelijke ontwikkeling van uw pup.


Bij onze werkwijze ligt de nadruk op het aanleren en belonen van gewenst gedrag, en het zoveel mogelijk voorkomen van ongewenst gedrag. Wanneer er toch ongewenst gedrag is ingeslopen, dan helpen wij bij het begrenzen, bijsturen en ombuigen van dit ongewenste gedrag.

 

Wij adviseren om een cursus te beginnen vanaf ca. 12 weken leeftijd in verband met de geestelijke belastbaarheid van een pup, daarnaast zijn ze dan volledig gevaccineerd en al een beetje gewend aan de nieuwe thuissituatie. Jongere pups zijn vaak heel erg snel moe van indrukken waardoor ze minder kunnen opnemen tijdens een cursus.


GO1

Wat: Puppy-/basiscursus, incl. videomateriaal. 

Wanneer: Vrijdagavond of zondagochtend.

Hoe vaak: 8 wekelijkse lessen.

Hoe lang: 45 minuten.

Groepsgrootte: Meedhuizen max. 6, Holwierde max. 4. 

Voor wie: Pups t/m 6 maanden leeftijd.

 

Neem voor honden ouder dan 6 maanden, die nog geen basisopvoeding hebben gehad, contact op met ons voor de mogelijkheden. Dan kijken wij samen met u naar een passende oplossing.

 

De GO1 cursus is géén cursus voor honden met probleemgedrag. Probleemgedrag dient goed te worden uitgezocht en geanalyseerd om tot de beste oplossing te komen, om te verhelpen en om te buigen. In de groepsles van de GO1 is hier geen tijd en ruimte voor. Wij adviseren om een cursus voor uw pup aan te vragen zodra u weet dat u een pup verwacht. Zodat u vrijwel direct van start kunt gaan met de training waardoor het risico op probleemgedrag verkleind wordt, omdat er direct bijgestuurd kan worden. Wacht a.u.b. niet tot het ontstaan van probleemgedrag voordat u een cursus aanmeldt.