Agility

Agility
 

Bij deze sport is het de bedoeling dat een combinatie met zo min mogelijk fouten in een zo snel mogelijke tijd een parcours aflegt, waarbij de hond diverse hindernissen moet nemen die door de handler aangegeven worden. Agility is een serieuze sport welke discipline, fitheid en lichamelijke en geestelijke uithoudingsvermogen van zowel hond als handler vereist. 

 

Agility is een lichamelijk belastende sport waarbij de hond de nodige bewegingen moet maken die niet altijd natuurlijk zijn en voldoende onderhouden moeten worden. Het is belangrijk dat de hond fysiek in staat is om deze bewegingen uit te voeren en regelmatig wordt onderzocht en onderhouden door een osteopaat en/of fysiotherapeut voor honden (minimaal 2x per jaar), om in algehele fitte conditie te blijven.

 

Afhankelijk van beschikbare plaatsen in onze groepen starten wij maximaal 1x per jaar een cursus Agility Starters. Tijdens deze cursus worden alle toestellen aangeleerd.

 

Om deel te kunnen nemen aan de Agility Starters gelden de volgende regels:
1. De hond is minimaal 15 maanden.

2. Er zijn minimaal 7 lessen Pre-Agility met succes gevolgd.

3. De hond is vrij van lichamelijke gebreken.

 

I.v.m. de fysieke belasting vinden wij Agility niet geschikt voor:

- Honden met overgewicht.
- Honden met een verhoudingsgewijs lange rug en korte poten. 

- Honden van boven de 35 kg.  

- Honden met een verhoudingsgewijs brede en zware bouw.

- Honden van boven de 65 cm schofthoogte.

- Honden met erg kromme voorpoten.

- Honden met een korte/platte snuit.

- Honden met zichtbare of onzichtbare functionele gebreken die een belemmering vormen voor het uitvoeren van de sport.

 

Wij adviseren om de hond voordat er fanatiek gesport gaat worden te laten onderzoeken door een fysiotherapeut (en bij voorkeur te laten röntgenen), zodat u zeker weet dat de hond geen fysieke belemmeringen heeft.

 

Let op: Onze trainers kunnen te allen tijde ingrijpen door een combinatie uit te sluiten van de training op (vermoedelijk) medische gronden, onaanvaardbaar gedrag of een andere reden waarom zij vinden dat vervolg van de training niet passend is voor de combinatie. 

 

Na het met succes afronden van de Agility Starters, kunt u instromen in een van onze traininggroepen. Mocht u elders al Agility hebben getraind en bij ons willen komen trainen, informeer dan naar de mogelijkheden.


 

Wij zijn als hondenschool aangesloten bij de landelijke wedstrijdorganisatie Dogsports.